HANNAH Beauty Zone SOLÁRIUM v BRNĚ 

 Solárium nám nabízí kontrolovanou cestu k zhnědnutí pokožky a může tak zajistit a zachovat dostatečnou hladinu Vitaminu D, který je důležitý nejen pro naše dobré zdraví a vitalitu, ale také pro naši psychickou a fyzickou spokojenost.

Vitamín D naše tělo přijímá přirozenou cestou ze slunečního záření přes kůži.

Při opalování na slunci je tělo vystaveno různé intenzitě slunečního záření. Ta závisí na ročním období, denní době, místě pobytu apod. Jelikož však většina z nás v dnešní době tráví většinu času v uzavřených prostorech (byt, dům, kancelář apod.) a nemá tak dostatečný přísun slunce a tedy Vitaminu D, je důležité, abychom tento velmi důležitý Vitamin D vstřebávali do našeho organismu jiným způsobem. A proč nezvolit právě opalování v soláriu?!

V soláriu můžete využívat řízený systém bezpečného opalování, individuálně pro každý typ kůže s maximálním zamezením přetížení a spálení kůže.

Při opalování v soláriu umíme na základě typu kůže a typu solária vytvořit individuální opalovací program, který zamezí nadměrnému opalování a spálení kůže.

Před opalování si prosím přečtěte naše pravidla opalování.

Typy kůže:

I. Kůže extrémně bledá
Pihy: znatelné
Vlasy: světlé až zrzavé
Oči: modré zřídka hnědé
Keltský typ
kůže se obvykle nikdy neopaluje, pouze zarudne, vysoký sklon ke spálení a slunečnímu úžehu

II. Kůže: trochu nahnědlá
Pihy: řídké
Vlasy: od světlých do slabě hnědých
Oči: modré, zelené, šedé
Evropský typ se světlou kůži
kůže se opaluje špatně, zarudne, občas zhnědne, vyšší sklon ke spálení

III. Kůže: světlá – lehce hnědá, růžová
Pihy: nejsou
Vasy: tmavě světlé, lehce hnědé
Oči: šedé hnědé
Evropský typ s tmavou kůži
kůže se opaluje dobře, po zarudnutí zhnědne, nízký sklon ke spálení

IV. Kůže: lehce hnědá, olivový odstín
Pihy: nejsou
Oči: tmavé
Středozemní typ
kůže se opaluje velmi dobře, nikdy nezarudne, vždy zhnědne, bez sklonu ke spálení

FOTOTYP I

Pro lidi tohoto typu pleti je opalování většinou problémem, ovšem i oni si mohou v soláriu alespoň částečně vytvořit přirozenou ochranu pokožky před spálením. Je třeba používat pouze speciálních šetrných solárií a to jsou solária, které obsahují 100 wattové lampy a délka jejich návštěvy cca 4 -5 minut. I když nedosáhnou odstínu jako ostatní fototypy i na nich bude opalování znát.

FOTOTYP II

Lidé tohoto typu pleti mají pokožku citlivou, ale pokud
k opalování přistupují zodpovědně, mohou i v soláriu dosáhnout žádaného bronzového vzhledu pleti. První opalovací dávka 8 až 10 minut na solárním stroji nižšího výkonu. Dalších několik opalování v délce 10 minut a poté lze dávky pomalu zvyšovat, dle jednotlivých reakcí a doporučení personálu solária. V podstatě platí kratší počáteční opalovací dávky (10 - 15 min) na výkonově slabších strojích 100 W.

FOTOTYP III

Lidé tohoto typu pleti nemají obyčejně s opalováním problémy. Pokud nepřekročí opalovací limit, jejich pokožka zpravidla ani nezčervená, naopak postupně zhnědne. První opalovací dávka by měla i u tohoto typu pleti být na výkonově slabších strojích a to i o délce 12-15 min., navíc pomalejší opalování je i trvanlivější) a po zhnědnutí pokožky lze přikročit k turbo soláriím.

FOTOTYP IV

Lidé tohoto typu pleti se opalují okamžitě dohněda. První opalovací dávka může být u nich 15 minut na výkonově slabším (100 W), či nižší na turbo soláriu.

Určitě doporučujeme všem čtyřem fototypům používat speciální solární kosmetiku, která napomůže získat rychlejší tón pleti a zároveň pokožku hydratuje a chrání.
Opalovací dávky:
Ze začátku INTENZIVNĚJŠÍ KÚRA, přesný návštěvy Vám doporučí obsluha.

Na solária neobjednáváme :-)